Telefoon: 020 244 1024
Ma-vrij: 09:00-20:00 / Za 10:00-18:00
BLOG
focus succes

Zonder focus geen succes

De sleutel tot succes is focus. Zonder aandacht voor zaken zal je nooit het succes bereiken dat je wilt bereiken. Dit geldt in feite niet alleen voor je zakelijke leven, maar voor je hele leven. Wanneer je zaken op positieve wijze wilt veranderen, dan moet je je focussen op deze zaken. Dat valt niet altijd mee, maar je kunt beginnen met het vestigen van je aandacht op het onderzoeken waar je aandacht nu eigenlijk ligt.

Zoek uit waar jouw aandacht naar uit lijkt te gaan

Als je dingen wilt verbeteren, dan weet je waarschijnlijk ook wel dat dit niet vanzelf gaan. Wanneer zaken zichzelf oplossen zouden we immers niets meer te doen hebben. Je kunt niet zomaar gaan nadenken waar je aandacht naar uit lijkt te gaan, want als je erbij nadenkt, dan ligt je focus op dit denkproces. Het is goed om jezelf eens te observeren voor een paar dagen. Verdeel de dag in blokken en noteer na ieder blok waar je aandacht aan hebt gegeven. Je zult uiteindelijk een overzicht hebben van zaken waar de focus op ligt en je komt er ook achter waar geen focus op ligt terwijl dit wel zou moeten. Misschien kom jij er wel achter dat er veel meer aandacht naar de mailbox of naar social media gaat dan naar zaken die prioriteit hebben. Als je weet wat er mis gaat, dan weet je ook wat er moet gebeuren om dit op te lossen.

Het blokkeren van afleidingen

Als je in een paar dagen hebt kunnen vaststellen waar de struikelblokken liggen, dan wordt het tijd om deze afleidingen te gaan blokkeren. Word je veel afgeleid door WhatsApp berichten van privé contacten? Zet je telefoon dan zonder geluid. Dit neemt ook direct de geluiden van social media meldingen weg. Natuurlijk hoef je je telefoon niet de hele dag weg te leggen, maar plan momenten op een dag om even tien minuten met je telefoon bezig te zijn en leg deze daarna weer weg. Ontdek je dat je eigenlijk meer voor de lol aan het surfen bent dan dat je een rapportage aan het uitwerken bent? Schakel dan de browser uit. Door afleidingen te blokkeren neemt de focus direct toe.

Waarom is focus zo belangrijk?

Wanneer je je kunt focussen op de zaken die gedaan moeten worden, dan zal je zien dat deze zaken sneller afgerond worden. Je kunt werkzaamheden vele malen sneller doen wanneer je geen afleiding hebt. Daarnaast is het zo dat de zaken die je onder handen neemt, zoals het opstellen van een rapportage, kwalitatief veel beter zijn wanneer je al je aandacht erop hebt gevestigd. Je levert je werk dus beter en sneller af. Dat betekent uiteindelijk natuurlijk ook dat je aan het einde van de dag meer tijd over hebt om leuke dingen te doen, zoals bijvoorbeeld alle zaken die je eerst zo aan het afleiden waren. Focus is macht. Vergeet dat niet.