Telefoon: 020 244 1024
Ma-vrij: 09:00-20:00 / Za 10:00-18:00
BLOG
SEO Search Engine Optimization, Ranking algorithm

De belangrijkste SEO voorspellingen voor 2017

 

2017 wordt een jaar vol verrassingen als het gaat om SEO. De hele SEO wereld gaat op zijn kop en we moeten het allemaal heel anders aan gaan pakken als we er iets mee willen bereiken. Wij delen met jou onze SEO voorspellingen voor het komende jaar.

De rankings gaan compleet veranderen

Heb je hard gewerkt om goede posities in de zoekmachine te krijgen? Dan hebben we slecht niets voor je. De rankings gaan namelijk compleet veranderen. Dit komt door de inzet van Google Rankbrain. Dit zelflerende systeem gaat het komende jaar steeds meer begrijpen wat zoekers nu echt bedoelen. Je wordt dus niet meer op de eerste plaats gevonden op keywords, maar op onderwerp. Iemand die zoekt naar een ‘apparaat om kleding te wassen’ zal daadwerkelijk uitkomen bij de wasmachines. Het woord ‘wasmachine’ hoeft dus niet meer te worden gebruikt om er wel op te worden gevonden. Dit betekent ook dat synoniemen en langere zoektermen een veel grotere rol gaan spelen.

Google zal tools voor ranking vernietigen

 

Google heeft het zogenaamde TOS, ook wel de Terms of Service. Deze kun je zien als algemene voorwaarden. Google wil ervoor gaan zorgen dat andere bedrijven geen tools meer kunnen aanbieden voor rankings. Google heeft hiervoor natuurlijk wel de eigen tools, welke zullen blijven bestaan, maar de gigant zal de strijd aangaan met concurrenten en er steeds op inzetten dat zij de tool niet meer mogen aanbieden. Een grote speler zoals Google zal deze strijd altijd winnen.

SEO bedrijven zullen op de fles gaan

Het is al jaren niet meer zo dat een SEO bedrijf die de eerste positie in Google garandeert deze belofte ook daadwerkelijk na kan komen. Teleurgestelde klanten zijn het gevolg en dan hebben we het nog niet gehad over het geld dat in deze bedrijven is geïnvesteerd om deze valse belofte. Voorheen kon deze garantie worden gegeven, maar Google heeft ervoor gezorgd dat dit allang niet meer kan. Nu Google Rankbrain zo actief wordt in 2017 kunnen SEO bedrijven nog maar weinig bereiken met keywords, al blijft het wel een rol spelen in de vindbaarheid. Het nieuwe algoritme zal ervoor zorgen dat SEO bedrijven failliet gaan.

SEO zelf blijft wel bestaan

 

Aandacht voor SEO blijft wel noodzaak, want SEO zelf blijft wel bestaan. Het zal de SEO experts heel veel tijd gaan kosten om uit te vissen hoe zij het best kunnen inspelen op het nieuwe algoritme, maar dat zij de uitkomst vinden is zeker. Dat het niet meer in de basis om keywords zal draaien, dan is ook zeker. Er moet dan ook wel sterke aandacht worden besteed aan SEO, maar dan wel op een heel andere wijze dan we tot nu toe gewend zijn.

 

Local SEO zal ook verdwijnen

 

Richt jij je vooral op de lokale zaken met je business? Dan zal dit ook als een klap aankomen. Local SEO, of lokale SEO, zal ook gaan verdwijnen in 2017. Het heeft eigenlijk al veel te lang geduurd. Waar je vorig jaar nog goed kon scoren door juist lokaal te denken zal je dit nu van je lijst moeten schrappen en een alternatief moeten gaan zoeken.