Telefoon: 020 244 1024
Ma-vrij: 09:00-20:00 / Za 10:00-18:00
BLOG
vroeg opstaan

Anderhalf uur vroeger opstaan helpt ZZP ’ers aan succes

ZZP’ers hebben vaak het voordeel dat zij de eigen tijd in kunnen delen. Er zijn erbij die kunnen starten en stoppen met werken wanneer zij willen. Ideaal zou je zeggen, maar het kan ook zeker tegen je gaan werken. Het feit dat je zelf je tijd in kunt delen kan er namelijk voor zorgen dat je juist zaken niet uitvoert die je wel zou moeten uitvoeren. Je stelt zaken makkelijker uit en uiteindelijk komt er niets meer van terecht. Daarnaast is het zo dat je zonder goede planning eigenlijk de hele dag op halve kracht werkt. Anderhalf uur eerder opstaan kan je het succes bezorgen waar jij naar streeft.

ZZP’ers die laat opstaan krijgen zelden het werk af

[nz_gap height=”25″ /]
ZZP’ers die makkelijk omgaan met de werktijd krijgen het werk zelden op tijd af. Dit heeft niets te maken met de tijd die zij hebben voor de opdracht, maar het heeft alles te maken met de tijd waarop zij beginnen. Om 08.00 uur opstaan is al aan de late kant. Wanneer je dan nog moet ontbijten, al je mail moet checken, social media moet nalopen, moet douchen en alle andere zaken moet doen die nodig zijn om fris aan de dag te beginnen, dan staat de middag alweer voor de deur. Het nadeel hierbij is ook dat een groot deel van de werkers al is opgestaan, waardoor iedereen al actief is. Je ontvangt steeds nieuwe mails en berichten via social media. Wat nu als je hier eens niet door werd afgeleid?

Opstaan vóór de rest helpt je de hele dag door

Gemiddeld staan ZZP’ers op om 06.30 uur. Een mooie tijd zou je zeggen, maar wanneer zij eenmaal zijn opgestart is de rest van Nederland ook al opgestart. Als je nu eens je wekker om 05.00 uur zet. Natuurlijk, het is ‘midden in de nacht’, maar het gaat je heel veel opleveren. De eerste twee tot drie uur hoef je je mail en social media niet te checken, want niemand verwacht zo vroeg al een bericht van jou, zelfs je meest belangrijke klanten niet. Dit betekent dat je de tijd kunt besteden aan het uitvoeren van de zaken die het meest prioriteit hebben. Een ander voordeel is wel dat je direct de toon zet voor de rest van de dag. Je gaat lekker door, zoals het hoort.

Alle belangrijke taken zijn op tijd af

Een groot deel van je succes hangt samen met de tijd waarin je je werk afkrijgt en de kwaliteit die je hierin legt. Door eerder te beginnen en de eerste uren alleen te werken aan je prioriteiten kun je je werk sneller afkrijgen en doordat je niet wordt afgeleid is het ook nog eens van betere kwaliteit. Klanten zullen je dan ook veel beter waarderen en dat heb je nodig om succesvol te worden. In het begin is het waarschijnlijk lastig om zo vroeg op te staan, maar uiteindelijk past je ritme zich hierop aan en heb je er geen moeite meer mee. Je hebt een beter gevoel over jezelf, je werkt meer in minder tijd en dus verdien je ook meer in minder tijd. Dat is het zeker waard.