Telefoon: 020 244 1024
Ma-vrij: 09:00-20:00 / Za 10:00-18:00
BLOG
freelance energie verkopen

8 dingen waaraan succesvolle mensen nooit hun tijd verspillen

Mensen komen vaak bij mij wanneer ze zich overweldigd of gestrest voelen en denken dat ze hun doelen niet zullen halen m.b.t. wat ze het liefst zouden willen in het leven. Ze voelen dat ze vastgelopen zijn. Ze zijn op een punt waarbij ze niet meer weten wat ze moeten doen.

Een van de eerste dingen die ik dan doe is kijken naar wat hun “tijdverspillers” zijn, de bijzaken die hen in de weg staan om vooruit te komen.

 

Ik denk dat we allemaal wel eens dingen doen dien niet persé bijdragen aan ons grootste succes of geluk. Ik zelf zeker, maar ik maakte de noodzakelijke veranderingen zodra ik ondernemer werd en leerde hoe waardevol elke minuut van de dag eigenlijk was – dat er echt geen tijd te verspillen is met dingen die mijzelf of mijn bedrijf niet vooruit helpen.

 

We willen allemaal succesvol zijn in het leven, maar soms verspillen we onze tijd met dingen die ons tegenhouden in het benutten van ons volle potentieel. Vaak herkennen we deze dingen niet eens totdat iemand ons erop wijst.

 

Het is belangrijk om te analyseren hoe we onze dagen spenderen, van uur tot uur, en regelmatig te kijken hoe we slimmer kunnen werken of tijdverspillers kunnen verwijderen. Om te beginnen zijn hier 8 dingen waarmee succesvolle mensen nooit hun tijd verspillen (en dat zou jij dus ook niet moeten doen):

 

1. Productieve en succesvolle mensen worden niet opgeslokt door sociale media

 

Op sociale media zitten – berichtjes van Facebook checken, foto’s op Instagram bekijken, updates op twitter checken, wat dan ook – is een onderdeel van het dagelijks leven. Maar als je niet controleert hoeveel tijd je er mee kwijt bent, vliegen de uren voorbij en heb je niets van je to-do lijstje kunnen afwerken.

 

Zet er ofwel een tijdslimiet op – een alarm als je het wil minimaliseren, sluit de app, ga iets anders doen – of gebruik het alleen na het succesvol afronden van werk. Gebruik sociale media als een beloning.

 

Tip: Breng je meer dan 4 uur per week door met social media apps? Verwijder of deactiveer deze dan eens voor een aantal maanden. Je zult zien dat je uiteindelijk toch niets hebt gemist en je die uren nuttiger hebt kunnen besteden. Hetzelfde geldt voor andere media zoals kranten en televisie.

 

2. Productieve, succesvolle mensen beginnen niet aan de dag zonder een plan

 

Succesvolle mensen hebben een doel, een scherp gefocust plan met dingen die zij op een bepaalde dag willen bereiken. Ik persoonlijk geloof in dingen op te schrijven en het concreet/visueel te maken voor mezelf – maar alleen twee of drie prioriteiten die ik die dag moet afmaken, niet een ellenlange lijst.

 

Schrijf je belangrijkste prioriteiten op en deel deze grote taken op in meer handzame deeltaken en je zult dingen af willen maken en de lijst helemaal af willen werken.

 

3. Productieve, succesvolle mensen doen geen energie slurpende dingen

 

Als je een echt succesvol leven wilt, zul je je moeten focussen op dingen die een positieve invloed hebben op je leven. Productieve mensen verspillen hun tijd niet met dingen die emotioneel veel energie van hen vergen.

 

Voordat je bezig gaat met dingen op je lijst, zorg dat die dingen een positieve invloed op je leven hebben. Als je niet gelooft dat ze wat toevoegen, denk er dan over na om ze niet te doen. Voel je ook niet verplicht om altijd direct een antwoord klaar te hebben als je gevraagd wordt wat te doen. Denk na voordat je ja zegt en dat het OK is om soms nee te zeggen op verzoeken.

 

4. Productieve, succesvolle mensen maken zich geen zorgen over dingen waar ze geen invloed op hebben

 

Succesvolle mensen realiseren zich dat jezelf ergens zorgen over maken je absoluut niet verder graat brengen in het leven, in het bijzonder wanneer je niets aan een situatie kan veranderen.

Richt je gedachten daarom op actie-gerelateerde dingen. Focus je op dingen die je kunt afmaken.

 

5. Productieve, succesvolle mensen gaan niet om met negatievelingen

 

Er wordt gezegd dat jij het gemiddelde bent van de vijf mensen waar je het meest mee om gaat. Dus als je de beste wilt zijn, moet je je omringen met succesvolle mensen.

 

Dump de negatieve energie om je heen, want negatieve mensen hebben een probleem voor elke oplossing! Als je wilt groeien in het leven moet je jezelf verlossen van alles wat je momenteel tegenhoudt.

 

6. Productieve, succesvolle mensen blijven niet hangen bij gemaakte fouten

 

Succesvolle mensen maken ook fouten. Iedereen maakt fouten. De sleutel om succesvol te zijn in het leven is om niet dezelfde fout nog een keer te maken, te leren van en te groeien door fouten en een beter mens ervan te worden.

 

Als je dus een fout maakt, denk op zo’n manier na dat de fout al is gebeurd en dat je niet terug kunt naar het verleden. Focus je op wat je geleerd hebt en ontwikkel een strategie om er beter uit te komen.

 

7. Productieve, succesvolle mensen kijken niet naar wat andere mensen doen

 

Het is goed om geïnspireerd te raken door wat andere mensen doen maar als je jezelf constant vergelijkt met anderen en het je negatief beïnvloedt is het tijd dat je wat anders gaat denken.

 

Raak geïnspireerd door anderen maar focus je gedachten om alleen de strijd aan te gaan met de belangrijkste tegenstander: jezelf.

 

8. Productieve, succesvolle mensen maken van zichzelf niet de laatste prioriteit

 

We hebben allemaal tijden dat we niet genoeg slaap of beweging krijgen omdat we met een groot project bezig zijn. Maar voor succes en geluk op lange termijn moet je jezelf de hoogste prioriteit geven.

 

Een goede manier om dit te doen is om de dag goed te beginnen met iets dat je leuk vindt om te doen – misschien een workout, meditatie of in je favoriete boek lezen. Doe iets wat voor jou lekker werkt. Want als je de dag begint met iets dat je leuk vindt om te doen voel je je blij, gefocust en energiek voor de rest van de dag.

 

Herken je dingen op deze lijst die veel tijd van je opslurpen? Onderneem actie en verwijder ze zodat je leven positief veranderd!